dimarts, 20 de maig del 2014

Famílies de sisè de l'escola Joanot Alisanda visiten el Campanar de Sant Fèlix

Campanar de Sant Fèlix
Diumenge 18 de maig es va realitzar una activitat amb l'laumnat de sisè de l'escola Joanot Alisanda i les seves famílies per compartir com era Sabadell a l'època moderna.

Van visitar el Campanar de Sant Fèlix i van realitzar un petit itinerari pel centre de la ciutat, resseguint el perímetre les les muralles i posant al descobert com el mercat era l'eix de la vila. També van conèixer la localització de diferents edificis de l'època. El campanar és un edifici del segle XVIII, amb diverses restauracions, i les guies van parlar del rellotge i les campanes, donant a conèixer la seva funció.

La participació ha estat de 52 persones entre alumnes de sisè i els seus progenitors i el guiatge ha estat a càrrec de la Marina i l'Isabel, persones que formen part de l'equip d'educadors del Museu d'Història de Sabadell.


dilluns, 19 de maig del 2014

Curset de contes a l'escola Agnès Armengol

"Curset de contes" de la Rosa Fité a l'Agnès Armengol
Els dies 16, 23 i 30 de maig s'ha realitzat a l'escola Agnès Armengol el curset de contes de la Rosa Fité. 

La participació ha estat d'una vintena de mares que s'ho han passat d'allò més bé i que han aconseguit perdre la por a l'hora d'explicar contes als seus infants, tot creant personatges, impostant la veu o construint-los amb materials que tots tenim a l'abast.

Segur que aquestes mares, a partir d'ara, captivaran els seus infants cada vegada que els hi expliquin un conte!!!

dimarts, 13 de maig del 2014

Taller de "Control d'impulsos" adreçats als pares i mares de P5 de l'escola Juan Ramón Jiménez

Imatge del cartell del taller, extreta d'Internet
Des de la Unitat Mòbil d'Intervenció Psicològica de la UAB s'ha dissenyat aquest taller de curta durada adreçat a pares i mares amb infants de P5, que pretén ser d'utilitat per a identificar de manera primerenca problemes relacionats amb el control dels impulsos.

La formació és a càrrec de psicòlegs de formació clínica amb experiència i en contacte amb infants d'aquesta edat. Les sessions d'una hora de durada, s'han fixat pels dies 9, 16, 23 i 30 de maig.

Durant les sessions s'utilizen tècniques participatives i es capacita als pares i mares dels recursos bàsics per poder discernir quan han de sol·licitar ajuda per part d'un professional de la Psicologia.


divendres, 9 de maig del 2014

Curs de català "Parlem-ne" a l'escola Joan Maragall

Per donar resposta a la necessitats de les famílies de l'escola Joan Maragall s'ha organitzat un curs de 20 hores de durada per als pares i les mares interessats, anomenat "Parlem-ne". L'imparteix la Teresa Massagué mestra jubilada que de forma voluntària realitza aquesta tasca.

Les sessions de 90 minuts de durada es realitzen els dies 8, 15, 22, 29 de maig, 5 i 12 de juny, de 2/4 de 4 a les 5 de la tarda a l'escola.


dimecres, 7 de maig del 2014

Xerrada sobre consum responsable a l'Institut Vallès

Xerrada de l'Escola de Consum a l'Institut Vallès
Dimarts 6 de maig, a la biblioteca de l'Institut Vallès es va realitzar la xerrada "Ho comprem? El repte d'aprendre a consumir" a càrrec de Salvador Viciana, psicopedagog, investigador del Grup de Recerca Còmplex de Ciències de l'Educació de la UAB i formador de l'Escola de Consum de Catalunya.

Durant la seva intervenció, es van desgranar les següents preguntes:

Com és que volem l'última novetat? I... ho podem comprar? Sempre fem servir el que comprem? Com podem consumir de forma responsable? I si no m'agrada, em tornen els diners? Què ens trobem comprant?

L'Escola de Consum de Catalunya ha adreçat aquesta xerrada als pares i mares, construint amb ells un espai de diàleg. S'ha partit del consum com un fenomen quotidià, divers, global i dinàmic i a partir del debat s'han explorat vies per orientar l'educació del consum dels nostres fills/es.